понеделник, 12 септември 2011 г.

Големите летни "Саут Парк" новини

Изминаха повече от два месеца от последната ми публикация тук, а през това време се случиха доста интересни неща около "Саут Парк"...



"Саут Парк" спечели делото, заведено срещу сериала за пародията на песента "What What (In the Butt)"

Viacom и Comedy Central бяха признати за невинни по обвиненията, че епизод на "Саут Парк" е откраднал защитен от авторско право видеоклип - интернет сензацията "What What (In the Butt)".
През ноември Brownmark Films заведоха дело срещу "Саут Парк" за епизода от 2008 г., озаглавен "Канада в стачка", в който Бътърс пресъздаде клипа-сензация на певеца Samwell.
Brownmark твърдяха, че пресъздаването на тяхния клип нарушава авторското право.
В отговор, Viacom казаха, че пресъздаването е пародия и то се вмества в изключенията за "честна употреба" на авторско право.
Федералният съдия на Уинсконсин се съгласи, потвърждавайки "честната употреба".
Според съдията, всеки, който гледа въпросния епизод на "Саут Парк", ще разбере, че сериалът се опитва "да осмее съвременната мания на обществото да гледа клипове в интернет, които са - да бъдем честни - с липса на артистична сложност и качество."
Съдията се позова на четирите критерия за "честна употреба" и реши, че клип, който трае по-малко от минута в 25-минутен епизод не е толкова съществен и не би попречил на пазарните интереси на видеоклипа на Brownmark.
Още повече че, според съдията, "Саут Парк" са направили преобразувание на "What What (In the Butt)", постигайки "изглеждащото невъзможно - да направят WWITB клипа още по-абсурден, като заменят афроамериканския певец с наивно и глуповато 9-год. момче, облечено в очарователни костюми."



"Атлетическо Дружество на Крек Бебета" бе номиниран за награда "Еми"

Четирикратният носител на награда "Еми" "Саут Парк" получи своята единадесета номинация в категорията "Отличително Анимационно Предаване" за епизода "Атлетическо Дружество на Крек Бебета".




"Саут Парк" отбелязва своята 15-та годишнина

Както знаете 2011г. е юбилейна за "Саут Парк" и за да я отпразнуват, освен че ни радват с 14 нови епизода, създателите предлагат на зрителите и възможността да се докоснат до магията на сериала:


  • "Саут Парк" взе участие в Comic-Con, Сан Диего в края на юли, където на площ от 1400 кв. м., бяха разположени:
    • музей с вдъхновени от "Саут Парк" произведения на изкуството на Рон Инглиш, както и произведения, изпратени от фенове.
    • точно копие на "Саут Парк Авеню".
    • състезателна писта за "Биг Уийл" колела.
    • училищна столова, където бяха раздавани "Чийзи Пуфс".
    • сцена, на която феновете имаха възможността да споделят любимите си моменти от "Саут Парк", да участват във викторини, както и да се пробват да изпеят песента за "Чийзи Пуфс", интрото на сериала или друга песен от "Саут Парк".
  • Документален филм за "Саут Парк"
Снимачен екип е снимал почти нон-стоп в студиото на "Саут Парк", докато са се правили епизодите за първата половина на 15. сезон. Ще имаме възможността да надникнем зад кулисите на "Саут Парк" и да видим как Мат Стоун и Трей Паркър от сценарий правят крайния продукт. Документалният филм ще бъде излъчен на 3. октомври по Comedy Central.
  • "Cheesy Poofs"
Емблематичният снакс от "Саут Парк" бе пуснат в продажба във веригата магазини "Wal-Mart", като са пуснати само 1.5 млн. опаковки. Всъщност само опаковката е на "Чийзи Пуфс", съдържанието е обикновен "Cheetos" на "Frito-Lay" - дъщерната компания на "PepsiCo", занимаваща се с чипсове и снаксове.
  • Нови рекламни стоки

    Отпразнувайки "Годината на Фена", "Саут Парк" разширяват и своите рекламни стоки, които включват:
    • лимитирана серия Kidrobot мини фигурки на Картман, Кени, Стан, Кайл, Професор Хаос, Ранди (с големи топки), полицай Барбреди, Шеф, г-н Маки, г-н Гарисън, Бътърс, Таули, Сатана и др. Всяка от фигурките се предлага заедно с подходящите (или неподходящите) аксесоари. Картман се предлага с най-добрия си приятел - Жабата Клайд, Стан - със своето куче гей Спарки, Кени - с плъхове и т.н.
    • нови аксесоари за електронна техника, които се предлагат единствено в "Best Buy". Включват: USB устройства, iPad кейсове, iPhone/iPod кейсове, безжични мишки и подложки за мишки.


"Саут Парк" подновен до 2013г.

Вече е официално потвърдено, че "Саут Парк" ще има поне 17 сезона. Или иначе казано - очакват ни най-малко 35 нови епизода - оставащите 7 от този сезон, плюс още два пъти по 14 епизода.




Само 12 епизода в DVD-то на сезон 14

Вместо обичайните 14, ДВД-то на 14. сезон съдържа само 12 епизода. Както знаете епизоди "200" и "201" не бяха излъчени по цял свят и основната причина е изобразяването на Мохамед.



Мат и Трей гост-лектори в Нюйоркския университет

Създателите на "Саут Парк" наскоро изнесоха лекция пред студенти от Нюйорксия университет и дадоха някои съвети на бъдещите сценаристи. Вижте видеото:
Целият епизод ще бъде достъпен на 4. октомври в сайта на mtvU.

Няма коментари:

Публикуване на коментар