понеделник, 28 януари 2013 г.

"Саут Парк" се завръща с 10 нови епизода през септември

"Саут Парк" се завръща с 10 нови епизода тази есен. Сезон 17 стартира на 26 септември 2013 г.

Вместо обичайните две партиди от по седем епизода или общо 14 всяка година, "Саут Парк" ще поднесе само една партида от 10 епизода.

Причините за това са, че напоследък Мат Стоун и Трей Паркър работят върху доста проекти - на 25 февруари започват репетициите на мюзикъла им "Книгата на Мормон" в Лондон, на 5 март* се очаква да излезе видеоиграта "Саут Парк: Пръчката на Истината", а на 21 март е премиерата на мюзикъла в Лондон. Също така наскоро стана ясно, че създателите на "Саут Парк" създават и собствена продуцентска компания - "Important Studios", която е оценена на $300 млн. и която ще има възможността да одобрява телевизионни, филмови и театрални проекти, включително и кино версия на "Книгата на Мормон". Преди броени дни пък стана ясно, че Мат и Трей  ще продуцират и риалити шоу, свързано с риболов, чийто снимки започват следващия месец.

Ето част от коментарите на Мат и Трей пред "Ню Йорк Таймс":

"Защо изобщо започнахме да правим 7 плюс 7?", казва Мат Стоун. "Това просто си го измислихме. Поради същата причина преминаваме на 10. Звучи като добро число, пък и няма да разкъсваме годината и ще ни бъде по-лесно да правим и други неща."

"Вече дори не знам къде или как хората гледат сериала ни. Не ни пука особено за рейтингите. По-важно е да създаваме неща, които да допълват поредицата, така че да се гордеем, и които да карат хората да гледат сериала, когато си искат.", продължава Мат Стоун.

Трей Паркър: "Сега вместо да изкарваме по два албума годишно, ще изкарваме само един, което е по-постижимо и гарантира, че ще е нещо, с което ще се гордеем."

“Искаме да продължаваме да правим "Саут Парк" още дълго време”, казва Стоун.

Макар и повечето от вас да бъдат разочаровани от новината, може би наистина е по-добре създателите на сериала да имат време лятото да си отдъхнат от всички неща, с които са се захванали в момента, за да могат есента да ни предложат едни 10, но пък за сметка на това качествени епизода.

*На 19 декември 2012 г. компанията THQ обяви фалит, но увери, че каквото и да се случи, видеоиграта "Саут Парк: Пръчката на Истината" ще излезе по план. На 23 януари 2013 г. Ubisoft придоби THQ Монреал за $2.5 млн. и правата върху видеоиграта "Саут Парк: Пръчката на Истината" за $3.265 млн. Ubisoft съобщиха, че видеоиграта ще излезе през календарната 2013 г., което не изключва това да стане на 5 март, но е по-вероятно тя да излезе по-късно през годината.

Няма коментари:

Публикуване на коментар